Simeon: van stagiair naar Mendix Consultant

“Vanaf mijn start bij KWEEKERS kreeg ik het vertrouwen om zelf aan de slag te gaan met de software van Mendix”,

Eén jaar geleden startte Simeon als stagiair bij KWEEKERS (toen nog via partner ddots). In zijn stageperiode deed hij in korte tijd veel kennis op van Mendix. Na zijn avontuur als stagiair binnen KWEEKERS ging hij na een half jaar aan de slag als Mendix Consultant. In dit verhaal neemt hij jullie mee in zijn ontwikkelingen en ervaring.

Via een stageopdracht in aanraking met KWEEKERS

Eind 2021 zochten de eigenaren van toenmalig partner ddots, Gerard Nijboer en Koen Freriks, naar een softwareontwikkelaar die kon helpen bij de optimalisatie van de integratie tussen AFAS en Mendix. Via LinkedIn werd Simeon Chiriac benaderd om onderdeel te worden van team KWEEKERS. Eind februari 2022 was het dan zover; Simeon startte als stagiair. Omdat Simeon stage moest lopen voor zijn opleiding HBO-ICT werd besloten om de opdracht voor KWEEKERS te combineren met zijn stageopdracht. Tijdens zijn stage was het aan hem de taak om een herbruikbare Mendix module te ontwerpen die de integratie tussen InSite en Outsite van AFAS Software en Mendix meer kan standaardiseren. Na veel bouwen en sleutelen heeft Simeon de opdrachten met succes weten te voltooien!

Zelfstandig aan de slag met projecten

Voordat Simeon in september aan het traineeship begon, werd hij al ingezet op een nieuw project. Binnen dit project werd hij meegenomen in het maken van een scope en het uitvoeren van de wensen van de klant. Dit keer onder begeleiding van Koen. “Door de opgedane praktijkervaring ontving ik heel veel vrijheden binnen de nieuwe projecten”, vertelt Simeon. “Zo mocht ik zelf beslissingen maken rondom het bouwen van de applicaties. Ook kreeg ik steeds meer vrijheid en vertrouwen om kritisch naar interne processen te kijken. Binnen het team kon ik ook zelf met ideeën komen en mijn inbreng vergroten. Dit geldt niet alleen voor evaluaties van projecten maar bijvoorbeeld ook voor de werkwijze en de samenwerking binnen het team. Er wordt altijd iets gedaan met waardevolle input. Dat geeft een heel fijn gevoel.”

Traineeship Mendix

Ondanks het feit dat Simeon in de praktijk veel kennis had opgedaan over Mendix, besloot hij in september ook te starten met het traineeship. Het Mendix traineeship wordt gegeven door een Mendix Expert vanuit de Low Code Academy. Binnen dit traineeship krijg je als deelnemer een casus voorgeschoteld die uiteindelijk resulteert in een Mendix applicatie.  Tijdens het traineeship kreeg hij de kans om in een korte periode veel te leren. Hij heeft deze tijd vooral gebruikt om zichzelf keer op keer uit te dagen. Zo heeft Simeon zich naast het werken aan de casus ook beziggehouden met het bouwen van een mobiele applicatie met de software van Mendix. Verder heeft hij ook hulp kunnen bieden aan andere trainees. Simeon: “Het traineeship heb ik eigenlijk gebruikt om dieper in te gaan op mijn eigen kennis en de kennis van anderen te verbreden. De uitleg en kennis van de trainer in het traineeship hebben mij geholpen om mijn kennis te vergroten en mijn niveau te verhogen. Verder vond ik het ook tof om andere trainees te helpen met de kennis die ik in de praktijk al eerder had opgedaan.”

“De cultuur is een van de grootste krachten van de organisatie”

Inmiddels is Simeon al meer dan één jaar onderdeel van team KWEEKERS. Een periode waar hij zeer positief op terugkijkt. Simeon: “Er hangt een hele goede, informele sfeer binnen het team. Iedereen staat voor elkaar klaar en is bereid om een stapje extra te zetten. De cultuur binnen KWEEKERS is een van de grootste krachten van de organisatie. Ik krijg de vrijheid en het vertrouwen om te doen wat ik leuk vind én waar ik goed in ben. Als ik ideeën inbreng heb ik het gevoel dat er daadwerkelijk naar mijn input wordt geluisterd. Dat is een zeer fijne manier van werken. Als ik Team Delivery zou moeten beschrijven dan zou ik het beschrijven als een geoliede machine waarin een kleine groep mensen ontzettend productief is! Ons team is gefocust op het analyseren, automatiseren en verbeteren van bedrijfsprocessen van klanten. We werken nauw samen met elkaar en spelen goed in op elkaars sterke en zwakke punten.

Hoe wij te werk gaan verschilt vaak per klant, maar wij geloven dat een Agile/Scrum werkmethode het meest oplevert als het gaat om maatwerkapplicaties. Het werken in Sprints en het steeds opleveren van een werkend product geeft het meest inzicht voor de klant om bij te sturen. Hiermee zorg je dat maatwerk echt tot leven komt. Het geheim achter het succes van dit team is de aanstekelijke motivatie van ieder teamlid. Niet alleen de motivatie om de processen van klanten te verbeteren, maar ook de interne processen. Wij zijn zelflerend, zelfsturend, kritisch op ons werk en op elkaar, en durven ons uit te spreken over de dingen die niet goed gaan. Dit maakt dat wij iedere dag opnieuw, de kwaliteit kunnen leveren die onze klanten van ons verwachten.”

Als we samen naar de toekomst kijken, heeft Simeon heldere doelen voor ogen. Begin mei heeft Simeon al zijn Mendix Advanced certificaten gehaald. Op termijn wil hij het niveau van Senior Consultant bereikt hebben. Over zijn lange termijndoelstelling is hij het meest duidelijk. Simeon: “Mijn doelstelling op de lange termijn is om bij te dragen aan de kwaliteit van onze Mendix applicaties. Door de juiste softwareprincipes, testmethodes en architectuurmodellen toe te passen, kan ik samen met mijn collega’s de Mendix applicaties steeds naar een hoger niveau tillen.”

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • Equipe Adviseurs: Inrichting Power BI voor financiële rapportages

  • Becx Verhuur: het voorbeeld van enablement op de Mendix capability

  • Trancon: Van een gloednieuw klantportaal tot een handige lunch app