Silke: “Dankzij het pittige traineeship ben ik nu zelfverzekerd genoeg!”

“Het traineeship bij KWEEKERS was uitdagend, maar het heeft me zoveel gebracht. Na zes weken training besefte ik hoeveel ik al had geleerd.”

Hoewel ze een studieachtergrond in de horeca heeft, is Silke Melero altijd geboeid geweest door de IT-wereld. Geïnspireerd door een vriendin die bij KWEEKERS werkt, besloot Silke afgelopen maart 2023 de sprong in het diepe te wagen. Als kersverse AFAS Consultant heeft ze inmiddels de balans gevonden tussen werken aan oplossingen in AFAS en het contact met klanten. Silke voelt zich volledig op haar plek, omringd door een behulpzaam en gezellig team.

Het traineeship: binnen 6 weken volwaardig AFAS Consultant

Silke startte haar loopbaan als accountmanager bij een IT-partner. Hoewel het werk haar aansprak, werd ze toch aangetrokken tot de bedrijfscultuur van KWEEKERS. Ze waagde het erop en solliciteerde. Silke: “Tijdens mijn tweede gesprek bij KWEEKERS werd er gekeken of we een match waren. Ik moest een acroniempresentatie geven met de letters KWEEKERS, en die vervolgens op mezelf betrekken. Om een goede indruk te maken, had ik zelfs kipnuggets meegenomen. Een vriendin van mij, die bij KWEEKERS werkt, vertelde me dat Jorinde Marchal (Manager Consultancy bij KWEEKERS) hier gek op is. Gelukkig viel dit in de smaak! Diezelfde avond nog kreeg ik het verlossende telefoontje: ik mocht starten met het traineeship in maart.

Ik was heel blij dat ik kon starten met het service traineeship, maar wist dat het een hele uitdaging zou worden. Hoewel ik al ervaring had in de IT-sector, was AFAS Software nog onbekend terrein. Toch ging ik er met volle energie in. De weken waren behoorlijk pittig, vooral omdat ik elke dag nieuwe informatie te verwerken kreeg. Waar je bij de vorige traineeships kon kiezen tussen HRM en CRM, werden wij breder opgeleid tijdens het traineeship. Zo leerden we over HRM, CRM, ERP en nog veel meer. Het traineeship bij KWEEKERS was uitdagend, maar het heeft me zoveel gebracht. Na zes weken training besefte ik hoeveel ik al had geleerd.”

Uitdagingen aangaan en direct het werkveld in

Tijdens het traineeship gaan de trainees aan de slag met een case. Ze sluiten het traineeship vervolgens af met een eindpresentatie van de betreffende case. Silke: “We kregen een fictieve case die we moesten voorbereiden en uiteindelijk presenteren. Ik had mijn voorbereiding al op tijd af, toen ik het briljant idee kreeg om nóg een extra onderdeel te ontwikkelen. Ik richtte ook nog het sollicitatieproces in: van solliciteren tot in dienst treden. Dit was toch wel erg stressvol, omdat het vrij last minute was. Uiteindelijk waren ze onder de indruk van wat ik gemaakt had. Dat maakte alle stress de moeite waard. Ik was één van de weinigen die de case in één keer haalde en dat maakte me supertrots! Het traineeship bij KWEEKERS heeft me laten zien dat ik meer kan dan ik dacht en ik voel me nu een stuk zelfverzekerder.

Na het traineeship kreeg ik de kans om direct bij een klant aan de slag te gaan met applicatiebeheer. Eerlijk gezegd vond ik dat behoorlijk spannend, want ik vroeg me af of ik wel genoeg zou weten. Maar zodra ik bij de klant zat, merkte ik dat ik eigenlijk best veel wist. Het voelde ook goed om te horen dat de klant erg blij was met mijn werk. Dit motiveerde me om nog harder mijn best te doen. Als ik ergens toch niet helemaal zeker van was, wist ik dat ik altijd bij mijn collega’s terecht kon voor hulp.”

Passie voor ICT en klantoplossingen

Silke voelt zich écht thuis bij KWEEKERS, waar ze haar passie voor ICT kan combineren met klantcontact. Silke: “Onlangs heb ik bij mijn manager aangegeven dat ik me meer wil richten op Payroll. Binnen KWEEKERS hebben we onze eigen ‘Academy’. Hier worden diverse trainingen aangeboden, inclusief die vanuit AFAS. Het is vergelijkbaar met een online theorieboek met lessen, oefeningen en meer. Naast dat ik trainingen kan volgen via de Academy tijdens mijn ontwikkelingsuren, kreeg ik pas ook de kans om met mijn collega Marijn de Groot mee te kijken. Ze werkt als AFAS Consultant momenteel aan een specifieke klantvraag over Payroll. Ik mocht haar helpen als onderdeel van mijn leertraject. Ik stond echt versteld van de complexiteit die bij Payroll komt kijken. Dit wordt ongetwijfeld een uitdaging.

Tijdens mijn werkdagen op de serviceafdeling probeer ik soms klantvragen over Payroll op te pakken. Als ik er niet uitkom, kan ik gelukkig altijd een collega om hulp vragen. Die kijkt vervolgens mee en legt dingen aan mij uit. Op deze manier doe ik al werkend ervaring op en krijg ik echt de tijd om te werken aan mijn kennis en ontwikkeling. Het voelt soms nog wat onwerkelijk dat ik al zoveel voor klanten doe en zo veel kennis heb, terwijl ik nog geen vier maanden werkzaam ben bij KWEEKERS.”

Om kennisontwikkeling van collega’s te blijven stimuleren, worden verschillende kennisdagen georganiseerd. In deze dagen komen diverse specialisaties aan bod. Silke: “Ik volgde de HRM-training ‘hoe lees ik ook alweer mijn loonstrook?’, waarin ik alles leerde over wat er op mijn loonstrook staat. Voorheen stond ik hier als medewerker niet echt bij stil, maar nu begrijp ik echt hoe het zit met verschillende contracten, verlofsoorten, regels en meer. Dit helpt natuurlijk enorm bij het adviseren van klanten over HRM en Payroll.”

De positieve vibe bij KWEEKERS: work hard, play hard

Volgens Silke is er bij KWEEKERS altijd wel iets leuks te beleven, wat het werken bijzonder maakt. Silke: “Onlangs hadden we een vitaliteitsweek, waarin we speciaal gezond eten kregen en kans maakten op prijzen met een bingokaart. Tijdens de week konden we genieten van een ontspannende massage en zelfs een workshop hoelahoepen volgen. Ook worden er KWEEKERS-dagen georganiseerd. Op deze dagen bespreken we de voortgang van KWEEKERS en wordt er veel aan kennisdeling gedaan. Iedereen deelt waar ze tegenaan lopen en samen zoeken we naar oplossingen. Dit biedt inzichten vanuit verschillende hoeken, waardoor je van elkaar leert. De KWEEKERS-dagen zijn altijd heel gezellig. Iedereen is op kantoor aanwezig, we eten samen en sluiten af met een borrel.

We worden ook betrokken bij de visie en toekomstplannen van KWEEKERS. De transparantie binnen het bedrijf is verfrissend: als iets niet werkt, wordt dat eerlijk gecommuniceerd, maar wanneer iets goed gaat, wordt dat ook gedeeld en gewaardeerd. Op KWEEKERS-dagen is er altijd ‘het praatje van Lars’, onze algemeen directeur, waarin hij ons persoonlijk betrekt bij de belangrijke gebeurtenissen in het leven van collega’s, zoals een nieuw huis of zwangerschapsverlof. De waardering die we hier krijgen, zorgt voor de juiste motivatie om ons werk te doen!

Wat me vooral verraste is de ongelooflijke motivatie van iedereen, ondanks dat we allemaal relatief jong zijn. Bij KWEEKERS zijn we absoluut niet van het stilzitten. Het is écht een energieke club die elkaar inspireert en motiveert. We houden van ‘work hard, play hard’; we werken hard, maar genieten ook volop van gezelligheid en ontspanning.”

In september 2023 start ons nieuwe traineeship. Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over ons traineeship of solliciteer direct!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • Equipe Adviseurs: Inrichting Power BI voor financiële rapportages

  • Becx Verhuur: het voorbeeld van enablement op de Mendix capability

  • Trancon: Van een gloednieuw klantportaal tot een handige lunch app