Merel: “Het traineeship vormt een intensieve, korte opleiding waarin je wordt klaargestoomd voor het werkveld”

“Het traineeship vormt een intensieve, korte opleiding waarin je wordt klaargestoomd voor het werkveld”

Begin dit jaar rondde Merel Holl haar opleiding af en ging zij op zoek naar een passende uitdaging. Na niet lang zoeken vond zij deze bij KWEEKERS. Door te starten met het traineeship bouwde zij in korte tijd veel kennis op over AFAS Software en kon zij na twee maanden aan de slag bij Team Service. In dit verhaal neemt Merel jullie mee in haar ervaring met het traineeship en vertelt ze over haar eerste maanden bij KWEEKERS.

Ambitieus, behulpzaam en enthousiast

Maak kennis met Merel, onze Service Consultant AFAS. Een levensgenieter uit Terheijden en sinds maart 2023 onderdeel van team KWEEKERS. Als zij zichzelf zou moeten omschrijven in drie woorden, noemt ze de eigenschappen ambitieus, behulpzaam en enthousiast. Merel: “Ik krijg veel energie van het helpen van mensen, vandaar behulpzaam. Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Zowel op het werk als in mijn persoonlijke leven. Ik stel doelen voor mezelf en heb de ambitie om deze te behalen. Verder ben ik een enthousiast persoon en doe ik er altijd alles aan om het iedereen naar z’n zin te maken.”

In januari 2023 studeerde Merel af aan de opleiding Bedrijfskunde. Tijdens deze opleiding hoorde ze de naam KWEEKERS al eens vallen bij een paar studiegenoten. Een aantal van hen rondde namelijk hun afstudeerstages bij ons af. Na de positieve verhalen raakte ze enthousiast en besloot ze om eens te kijken naar de mogelijkheden die KWEEKERS te bieden had. Natuurlijk was het ook geen vervelende bijkomstigheid dat het kantoorpand op dat moment in Terheijden zat, vlakbij Merel haar huis! “Toen ik de site van KWEEKERS bekeek had ik direct het gevoel dat de organisatie bij mij zou passen”, vertelt Merel. “Vooral service verlenen en klanten verder helpen leek mij wel wat. Toen ik zag dat op korte termijn een traineeship gericht op service zou starten, besloot ik om te solliciteren. Daar startte mijn KWEEKERS avontuur.”

Van start met het Service traineeship

In maart sprong Merel in het diepe en startte zij met het traineeship. Een grote stap in haar leven, aangezien haar baan bij KWEEKERS haar eerste ‘echte’ baan is na haar studententijd. De eerste weken waren dan ook best wel even wennen. Merel: “Ik vond de eerste weken bij KWEEKERS best pittig. Ik dacht na het afronden van mijn opleiding dat ik klaar zou zijn met studeren. Toch bleek het tegendeel waar. Het traineeship is eigenlijk een ‘mini-opleiding’ waar je in twee maanden wordt klaargestoomd voor het werkveld. Je moet weer even de schoolbanken in. Als ik er nu op terugkijk is het wel echt een fijne manier geweest om de software van AFAS en KWEEKERS te leren kennen.

Wat ik ook heel fijn en bijzonder vond, is dat veel collega’s in de avonduren tijd vrijmaakten om je te helpen. We bleven dan langer aanwezig om samen te sparren over de stof of om de case voor te bereiden. De case die je maakt om het traineeship af te ronden vond ik misschien wel het lastigst. Het is best spannend om voor het hele managementteam jouw opgebouwde kennis te presenteren. Ondanks dat ik het lastig vond, is het uiteindelijk allemaal goed gegaan. Na twee maanden kon ik aan de slag als Service Consultant.”

Aan de slag als onderdeel van Team Service

Inmiddels is Merel bijna drie maanden onderdeel van Team Service. Een tijd waarin ze nog meer heeft geleerd over de software en het hebben van klantcontact. Merel: “In het begin was het wel een beetje zoeken. Met name het klantencontact vond ik wennen. Door de hulp van alle collega’s binnen KWEEKERS, ook buiten Team Service, heb ik mezelf de afgelopen maanden flink kunnen ontwikkelen en zelfvertrouwen opgebouwd. Ik ben veel zelfverzekerder richting klanten geworden.

Het leukste aan werken op Team Service vind ik de afwisseling in de werkzaamheden en in de klanten. Ik ben iemand die afwisseling en uitdaging in mijn werk nodig heeft, anders raak ik nogal snel uitgekeken op de werkzaamheden. Binnen Team Service kom je iedere dag weer andere vraagstukken en andere klanten tegen. Dat maakt het ook zo uitdagend. Iedere klant en ieder vraagstuk benader je natuurlijk op een eigen manier.”

Klantvragen om trots op te zijn

Als Merel terugkijkt op de afgelopen maanden is ze vooral trots op de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. “Ik sta een stuk zekerder in mijn schoenen na deze maanden”, vertelt Merel. “Als ik één moment mag uitlichten waar ik het meest trots op ben is het een vraagstuk van een klant die ik laatst zelfstandig heb opgelost. Bij deze klant waren wat uitdagingen ontstaan binnen de inrichting van AFAS Profit. Met hoge prioriteit heb ik het vraagstuk opgelost en contact met de desbetreffende klant opgenomen. Hier was de klant zo tevreden en verbaasd over, dat zijn minder positieve ervaring volledig was omgedraaid. Om een klant zijn ervaring zo te veranderen geeft een goed gevoel. Je kan echt een steentje bijdragen met de kennis en de service die je in huis hebt.”

Focus op de module ERP in de toekomst

De aankomende tijd wil Merel zich gaan focussen op het uitbreiden en verdiepen van haar kennis. Daarnaast start zij na de zomer twee dagen per week als Consultant bij een klant. Een uitdaging waar zij enorm veel zin in heeft. Merel: “Ik vind het heel tof dat ik na de zomer twee dagen per week intern bij een klant ga werken. Dat is natuurlijk weer een hele andere dynamiek dan bij Team Service. Intern bij een organisatie ga je heel specifiek met hun systeem aan de slag en bied je ondersteuning waar nodig. Naast deze twee dagen blijf ik nog drie dagen werken op de serviceafdeling. Als ik verder in de toekomst kijk wil ik me graag verdiepen in de module ERP. Dat lijkt me heel interessant en ligt me ook het best. Ik ben benieuwd wat de toekomst me allemaal gaat brengen!”

Wil je net als Merel jouw carrière met een vliegende start beginnen? In maart 2024 starten wij weer met een nieuw traineeship! Bekijk https://werkenbij.kweekers.nl/vacatures/traineeship-consultancy voor alle mogelijkheden!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • Equipe Adviseurs: Inrichting Power BI voor financiële rapportages

  • Becx Verhuur: het voorbeeld van enablement op de Mendix capability

  • Trancon: Van een gloednieuw klantportaal tot een handige lunch app