Gijs: van veiligheidskundige tot AFAS Consultant

“Er wordt echt tijd en moeite geïnvesteerd in het opleiden van Consultants.”

Na het succesvol afronden van zijn traineeship in 2022, heeft Gijs van der Kloof zich ontwikkeld tot HRM- en Service Consultant. Na een jaar vol leerervaringen start hij deze maand met een nieuwe uitdaging: klantprojecten. Hij vertelt graag meer over zijn start bij KWEEKERS, het werk als Service Consultant en de band met zijn collega’s.

De overstap naar KWEEKERS

Na ongeveer drie jaar in de logistieke sector als veiligheidskundige, realiseerde Gijs zich dat dit werk niet helemaal zijn ding was. Gijs: “Een goede vriend van me, Laurens de Bruijn, werkte al als Senior Consultant bij KWEEKERS. Hij wist dat ik op zoek was naar iets nieuws en stelde voor om eens langs te komen. KWEEKERS biedt een traineeship aan voor mensen zonder ervaring, dus zelfs als je de benodigde kennis van ICT en consultancy nog niet hebt, leren ze het je!

Ik bracht een dag door met Laurens om te zien wat het werk inhield en was aanwezig bij een ‘Talent aan Tafel-avond’. Deze avond stond in het teken van ‘de sfeer proeven en de bourgondische cultuur ervaren’, zoals ze het zelf zo mooi zeggen. De mensen van KWEEKERS toonden oprechte interesse. Geen verplichtingen, maar gewoon een kans om te babbelen en te ontdekken of het iets voor je is. Ik voelde een goede klik met het team van KWEEKERS, dus solliciteerde direct de volgende dag!

Ik kreeg de kans om een traineeship van twee maanden te volgen, met elke dag intensieve training. Iedere dag stond in het teken van een ander onderdeel van de software van AFAS. Van Human Resource Management (HRM) tot financiën en het inrichten van workflows. Elk onderdeel werd verzorgd door een andere collega, wat een leuke manier was om meteen het team te leren kennen. Tijdens het traineeship kregen we ook communicatietrainingen en mochten we trainingen volgen bij AFAS zelf. Er wordt echt tijd en moeite geïnvesteerd in het opleiden van Consultants.”

Benieuwd hoe Gijs zijn traineeship binnen KWEEKERS heeft ervaren? Dat lees je hier!

Kennis opdoen en groei in klantinteractie en applicatiebeheer

Na het afronden van zijn traineeship, startte Gijs als Service- en HRM Consultant. Gijs: “KWEEKERS vindt het ontzettend belangrijk dat klanten tevreden zijn én blijven. Zowel tijdens als na oplevering van de projecten. Om de beste service te kunnen bieden na oplevering, kunnen klanten serviceabonnementen bij ons afnemen en hebben we vorig jaar onze serviceafdeling uitgebreid.

Op de serviceafdeling zijn we druk bezig met het beantwoorden van klantvraagstukken via onze supportlijn. Het zijn soms kleine dingen, maar als je het probleem vindt en deze oplost, geeft dat toch een lekker gevoel. Zeker als je in eerste instantie geen idee hebt hoe je de vraag moet beantwoorden. Dat zijn de kleine overwinningen.

Als Service Consultant ben ik ook een aantal dagen per week bezig met applicatiebeheer voor één specifieke klant. Wanneer we rechtstreeks bij klanten werken aan applicatiebeheer, is de dynamiek weer anders. Het gaat niet altijd in één keer goed. Soms probeer ik iets en werkt het niet, maar dat past binnen onze ‘geen gezeik garantie’. Als er iets niet werkt, zorgen we er ook weer voor dat het wordt opgelost. Op deze manier groei ik in de rol van Consultant.”

Van Service Consultant naar Project Consultant

Gijs leert elke dag nog steeds veel bij, vooral als het gaat om de software van AFAS. Zijn grootste streven is om hetzelfde niveau te bereiken als zijn ervaren collega’s. Gijs: “De combinatie van werken met de software van AFAS en het zijn van een Consultant is iets waar ik steeds beter in word en dat maakt het werk ook leuker. Naarmate ik de software beter begrijp, kan ik ook beter advies geven en me meer richten op het adviseren van klanten. Ik heb de diversiteit en de interactie met klanten ook wel écht nodig. Hoewel het veel energie kost, houdt het me ook scherp en zorgt het voor voldoening.”

Gijs heeft in zijn tijd bij KWEEKERS met diverse klanten samengewerkt en mooie resultaten bereikt. Gijs: “Hoewel dit geen projectmatige samenwerkingen waren, hebben we toch belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Zo hebben we bijvoorbeeld bij één klant bepaalde HRM-onderdelen in de module van AFAS geoptimaliseerd. Zo kunnen medewerkers nu bijvoorbeeld zelf verlof aanvragen en hun verzuim regelen. Het geeft een goed gevoel om terug te horen dat alles goed werkt en dat ze erg blij zijn met de veranderingen. Bij een andere klant vielen de beheerders van de AFAS-omgeving uit. Daar heb ik tijdelijk ondersteuning geboden als applicatiebeheerder. Ik had altijd een goede klik met de klanten waar ik heb gewerkt en ze waren vooral dankbaar voor mijn hulp.

Onlangs heb ik aangegeven dat ik graag meer betrokken wil zijn bij projecten. Vanaf juli zal ik dan ook minder op de serviceafdeling werken en me meer richten op projecten. Dit betekent dat ik naar verschillende klanten toe ga en elke dag aan iets nieuws ga werken. Ik start met twee projecten voor klanten, waarbij ik me voornamelijk ga richten op werving en selectie. Verder blijft het een verrassing wat er nog meer op mijn pad komt. Ik wil me eerst focussen op het beheersen van alle HRM-processen zoals de gesprekcycli en wervingprocessen. Daarna wil ik kijken naar andere gebieden waarin ik mezelf kan ontwikkelen, zoals Payroll, onze koppelsoftware U-turn of een andere module binnen AFAS.”

“Je kunt gelukkig altijd terugvallen op je collega’s.”

Gijs kan altijd terugvallen op zijn collega’s voor vragen, of om te sparren als hij ergens niet uitkomt. “We hebben als KWEEKERS-team onderling de afspraak dat we elkaar gewoon kunnen bellen en als iemand tijd heeft, helpen we elkaar. Het is erg fijn om te weten dat ik een heel team van collega’s heb waarop ik kan vertrouwen en dat er altijd wel iemand een antwoord heeft op mijn vraag. Iedereen is open en bereid om te helpen. Op de serviceafdeling zijn altijd senior collega’s aanwezig waar ik op kan vertrouwen. Ik heb daarnaast het geluk dat ik Laurens al lang ken én dat hij gespecialiseerd is in het financiële aspect. Dus als ik vragen heb op dat gebied, kan ik altijd bij hem terecht.

Het werk geeft me gelukkig ook veel vrijheid. Veel klanten werken zelf vanuit huis, waardoor ik ook vanuit huis voor hen werk. Ik vind het niet zo’n fijn idee dat elke dag hetzelfde is, met dezelfde mensen en dezelfde vraag: ‘Wat eet jij vanavond?’. Ik heb graag wat variatie in mijn werk en ik waardeer de vrijheid die ik heb om mijn eigen dag in te delen. Als ik intern bij een klant werk, kan ik onderling afstemmen of ik op afstand werk of naar hen toe ga. Dit maakt het werk erg flexibel,” vertelt Gijs.

KWEEKERS: dé plek voor teamspirit en persoonlijke groei

Bij KWEEKERS zie je verschillende persoonlijkheden, maar alle collega’s delen allemaal dezelfde mindset. Gijs: “Het is echt een ‘work hard, play hard’-mentaliteit. Pas hadden we het er toevallig over om een mud run te doen met collega’s. Dat is een beetje de cultuur die hier heerst. De bourgondische gezelligheid en de evenementen zijn echt geweldig. Maar wat het vooral speciaal maakt, zijn de collega’s en de prettige werksfeer. Dit was iets wat ik in mijn vorige banen miste, hoewel ik er toen niet echt bij stilstond. Nu ik dit ken, zou ik nooit meer terug willen.”

KWEEKERS stimuleert Gijs om te blijven leren en zich te ontwikkelen tot ervaren AFAS Consultant. “Het aanbieden van een traineeship is echt een investering. Dat is de reden dat ik deze omslag heb kunnen maken. Ik was heel specifiek opgeleid in iets anders en had een traineeship nodig om te leren. Er is intern steeds meer aandacht voor de academie en er is voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Mijn focus ligt nu op de projecten die ik ga doen en op het nog meer leren over de software van AFAS. Ik wil mijn HRM-kennis verbreden en verschillende klanten leren kennen. Als je twijfelt om te solliciteren bij KWEEKERS, zou ik je aanraden een keer naar een ‘Talent aan Tafel’-avond te gaan. Proef de sfeer en de openheid. Als je interesse hebt, kun je altijd een dagje meekijken. Als je affiniteit hebt met ICT en op zoek bent naar een leuk bedrijf, dan moet je hier gewoon zijn,” eindigt Gijs.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou binnen KWEEKERS? Schrijf je in voor Talent aan Tafel of Bekijk hier onze vacatures!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • Equipe Adviseurs: Inrichting Power BI voor financiële rapportages

  • Becx Verhuur: het voorbeeld van enablement op de Mendix capability

  • Trancon: Van een gloednieuw klantportaal tot een handige lunch app