Salarisadministratie op orde

Door loongerelateerde processen te automatiseren, minimaliseer je fouten én voorkom je dubbel werk.

Inmiddels zitten er alweer twee weken van het nieuwe jaar op. Langzaam maar zeker begint iedereen weer in zijn of haar werkritme te komen. Voor je het weet komt de eerste verloning van het jaar alweer om de hoek kijken. En dus is het belangrijk om je salarisadministratie juist nu op orde te brengen, zodat je daar het hele jaar van kunt profiteren. 

Een goede start van het nieuwe jaar

Als werkgever ben je verplicht om een salarisadministratie bij te houden en je medewerkers op tijd een juist salaris te betalen. Dat is voor niemand een geheim. De salarisadministratie is een essentieel HR-proces binnen jouw organisatie. En dus is het belangrijk om dit proces te digitaliseren én automatiseren. Door loongerelateerde processen te automatiseren, minimaliseer je fouten én voorkom je dubbel werk. Daar bespaar je tijd en geld mee.

Salarisadministratie in AFAS

Werk jij met AFAS, maar maak je voor je salarisadministratie gebruik van een ander softwarepakket? En twijfel je ook je salarisadministratie via AFAS te laten verlopen? Wacht daar dan niet te lang mee. Een regel van de Belastingdienst is namelijk dat je een heel jaar lang via dezelfde administratie moet verlonen. Binnen een overstap valt daar natuurlijk altijd een mouw aan te passen door middel van terugverloning op basis van de periodes.

Eerste verloning van het jaar

Voer jij jouw salarisadministratie al via AFAS? Houd er dan rekening mee dat de eerste verloning eraan zit te komen. Om ervoor te zorgen dat die eerste verloning vlekkeloos verloopt, hebben onze Payroll specialisten een checklist voor je ontwikkeld. Doorloop de stappen, vink af waar je mee klaar bent et voilà! Jouw eerste verloning is volledig geregeld!

Uitbesteden of hulp nodig bij de software overstap?

Binnen ons team staan zes toppers voor je klaar om jou te ondersteunen bij je salarisadministratie. Om jou te garanderen dat zij over de juiste kennis te beschikken, hebben vijf toppers het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) behaald en is één van hen momenteel keihard bezig om dit diploma te behalen. Kennis genoeg, dus! Zij helpen je graag met de inrichting van jouw salarisadministratie binnen AFAS. Daarnaast staan ze voor je klaar om je te helpen met onder andere:

  • Verwerken van salarismutaties
  • Effectief berekenen van salarissen
  • Controlefunctie op salarisverwerking
  • Verwerken van loonstroken
  • Journalisering van posten
  • Verwerken en afhandelen van belastingaangiften
  • Opstellen van managementrapportages

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen: