AFAS Profit 1

De nieuwste versie van de software van AFAS komt eraan!

Home » AFAS Profit 1 – Veelgestelde vragen

Profit 1

In juni werd tijdens AFAS Open de nieuwste Profit update gepresenteerd. Deze heeft de naam Profit 1 gekregen en gaat vooral voor een betere gebruikerservaring zorgen. We begrijpen het als je vragen hebt over deze update. Daarom vind je hieronder informatie over wat je alvast kunt doen en hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Over Profit 1

Ieder jaar kijken we weer uit naar de nieuwste versie van Profit. Welke mooie verbeteringen zitten er dit keer weer in? Of welke functionaliteiten zijn toegevoegd? Dit jaar was helemaal een mooie verrassing. Na Profit 22 verwacht je waarschijnlijk Profit 23 als opvolger, maar niets was minder waar. AFAS gaat, zoals zij dat noemen, ’terug naar de basis’ met de nieuwe update en hebben deze daarom Profit 1 genoemd. Profit 1 gaat zorgen voor een volledig nieuwe gebruikerservaring die intuïtiever en gebruiksvriendelijker werkt. Hiermee moeten veelvoorkomende taken nog makkelijker en sneller te maken zijn. Alle bestaande functionaliteiten blijven en de overstap wordt goed geregeld voor klanten via AFAS Online. Handig om te weten: er is geen conversie of aanvullend werk nodig om over te stappen.

Wat kun je alvast doen?

Voeg KWEEKERS als contact bij jouw organisatie toe

We raden je aan om de projectleider of consultant toe te voegen als contact bij jouw organisatie en onder mailingen bij de persoonsgegevens het vinkje ”Update rondom nieuwe Profit versie” aan te zetten. Zo ontvangen wij alle updates voor jouw organisatie, ook wanneer er wijzigingen in de datum zijn.

Installeer alvast de nieuwe PCC

Bij Profit 1 komt ook een nieuwe PCC (Profit Communication Center) kijken. Zorg ervoor dat je deze bij jouw organisatie installeert, want de huidige PCC van Profit 22 werkt straks niet meer met Profit 1. Andersom wel. Dus, doe het nu al via deze download link.

Voorbereiding op Profit 1

Wil jij ook goed voorbereid zijn op het testen van en de overgang naar Profit 1? Download onze speciale handleiding, inclusief een voorbeeldtestdraaiboek. We delen graag onze kennis om jou te ondersteunen bij het testen van deze nieuwe versie. Werkt jouw organisatie ook nog met U-Turn, Mendix en/of Power BI in combinatie met AFAS? Ontdek de belangrijke testscenario’s die we voor je hebben uitgeschreven. Gebruik ze om het maximale uit Profit 1 te halen!

Wil je extra ondersteuning?

Natuurlijk staan onze consultants ook voor je klaar. Wil je extra ondersteuning bij de overgang naar Profit 1? Dan is het mogelijk om Releasebegeleiding te boeken. Als bonus krijg je bij Releasebegeleiding ook nog eens een super handig document met alle nieuwe functionaliteiten toegelicht én een samenvatting van de releasenotes.

Let wel op: begeleiding is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wees er dus op tijd bij en neem direct contact op.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er uitgeleverd met Profit 1?

Profit 1 is de nieuwe versie van AFAS Profit en de opvolger van de huidige versie: Profit 22. Qua functionaliteit is Profit 1 gelijk aan Profit 22, de gebruikerservaring is echter verbeterd. Er zijn zoals in elke versie natuurlijk ook verbeteringen en toevoegingen in de functionaliteit doorgevoerd, maar dit proces is niet anders dan in andere nieuwe versies.

Wat is de toegevoegde waarde van Profit 1 en waarom heeft AFAS hiervoor gekozen?

Met de nieuwe gebruikerservaring van Profit 1 kunnen veelvoorkomende taken makkelijker en sneller worden uitgevoerd. Met de nieuwe technieken, zoals een zoekfunctie, kunnen functionaliteiten makkelijker gevonden worden.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de overgang naar Profit 1?

Dit proces is niet anders dan de overgang van andere versies en kost niet meer tijd of moeite dan eerder. Er wordt ruim op tijd een overgangsdatum bekend gemaakt door AFAS, met daarbij een overzicht van mogelijke werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd.

Kan ik Profit 1 al eerder testen?

Als dit onderdeel is van de licentie kan er met een acceptatietest al eerder in Profit 1 gewerkt worden voor testdoeleinden. AFAS verwacht op vrijdag 25 augustus AFAS Accept uit te leveren. Ben je AFAS Accept klant? Dan ontvang je een e-mail vanuit AFAS wanneer deze datum definitief is.

Heb je als klant een Accept-omgeving nodig om Profit 1 te testen?

Nee, dit is niet nodig. Net als bij een reguliere overgang ga je vanzelf over naar de volgende versie. Deze versie is zoals gewoonlijk uitgebreid door AFAS en door ons getest. Het is natuurlijk altijd mogelijk om alsnog een Accept-omgeving aan te schaffen en dit te testen voor je eigen processen. Maar het is niet nodig om dit aan te schaffen voor de overgang naar Profit 1.

Welke nieuwe functionaliteit wordt er uitgeleverd? Wat is er gewijzigd in Profit 1?

Tijdens de AFAS Open 2023 heeft AFAS de nieuwe functionaliteit gepresenteerd. AFAS communiceert naar verachting half augustus de ‘Nieuw in Profit pagina’. Deze pagina is te vinden op het klantportaal van AFAS. Houd het Update Center van AFAS in de gaten. Je ontvangt een e-mail AFAS zodra het overzicht van de functionaliteit gereed is. Deze pagina kan je ook delen met alle actieve Profit gebruikers binnen jouw organisatie zodat zij ook op de hoogte zijn.

Wanneer gaan de eerste klanten over?

De eerste klanten gaan over vanaf eind augustus. De laatste klanten zijn eind oktober overgezet op Profit 1.

Gaan alle klanten over op Profit 1?

Bijna alle klanten gaan over op Profit 1. Heb je een Small Business abonnement? Dan ga je niet over op Profit 1. Je ontvangt hier vanuit AFAS meer informatie over per e-mail.

Wanneer wordt mijn updatedatum bekendgemaakt?

De datum voor overgang op Profit 1 wordt naar verwachting half augustus per klant individueel gecommuniceerd. Je ontvangt hierover een e-mail vanuit AFAS.

Waar vind ik de roadmap voor de komende Profit-versies?

Deze staan op afas.nl/roadmap.

Ik kon niet aanwezig zijn bij de AFAS Open. Kan ik dit terugkijken?

Het plenaire gedeelte van de AFAS Open is na de AFAS Open terug te kijken op www.afasopen.nl. Alle nieuwe functionaliteit wordt beschreven op de ‘Nieuw in Profit’-pagina op het klantportaal van AFAS.

Is er een nieuwe versie van het PCC?

Er is een nieuwe versie van het PCC voor Profit 1. Meer informatie lees je in het Help Center van AFAS.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Houd deze pagina in de gaten. Zodra er meer informatie is, zullen we dat op deze pagina delen. Heb je een vraag die niet kan wachten? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop.

Ook zo benieuwd hoe Profit 1 eruit komt te zien?

Bekijk de video hieronder om alvast een sneakpreview te zien van het nieuwe uiterlijk van Profit.

Laat je inspireren

Of je nu opzoek bent naar informatie, oplossingen of mooie verhalen.
Laat je inspireren en ontdek wat er allemaal mogelijk is.