Mendix 10 is aangekondigd!

Mendix lanceert grootste platform update ooit

Vorige maand kondigde Mendix hun grootste platform update ooit aan en inmiddels is het live: Mendix 10. Deze update zit vol met nieuwe features, verbeteringen en toevoegingen waardoor het vooruithelpen van organisaties met Low-Code nóg makkelijker gemaakt wordt. Bouw een toekomstbestendige organisatie met Mendix 10 – de sleutel tot technologische vooruitgang en digitale wendbaarheid.

Nog sneller ontwikkelen met Single IDE

De gebruikerservaring wordt naar een hoger level getild doordat je nu nóg sneller applicaties kan bouwen in het single IDE.

Met een single IDE (Integrated Development Environment) vind je alle functies en tools die je nodig hebt voor het ontwikkelen, testen en implementeren van de applicaties binnen één geïntegreerde omgeving. Je hoeft dus geen afzonderlijke tools te gebruiken voor verschillende taken. Zo werk je efficiënter, omdat je niet hoeft te schakelen tussen verschillende tools en interfaces.

De single IDE van Mendix 10 biedt bijvoorbeeld alle nodige functies, zoals het ontwerpen van de gebruikersinterface, het modelleren van de logica en de gegevensstructuur, het testen van de applicatie en het implementeren ervan. Ontwikkelaars kunnen binnen dezelfde omgeving werken en profiteren van geïntegreerde tools voor versiebeheer, samenwerking en probleemoplossing.

Kortom, een single IDE maakt het ontwikkelingsproces eenvoudiger, sneller en meer georganiseerd door alle benodigde ontwikkelingstools en functionaliteiten samen te brengen in één enkele gebruiksvriendelijke interface.

Belangrijkste voordelen van Mendix 10

  1. Snellere applicatieontwikkeling: creëer en implementeer applicaties tot 10 keer sneller met de verbeterde IDE;
  2. Verbeterde samenwerking: Werk efficiënt samen met je team en betrokken stakeholders dankzij de geavanceerde samenwerkingsmogelijkheden;
  3. Schaalbaarheid en flexibiliteit: Pas je applicaties moeiteloos aan de veranderende behoeften van je organisatie aan, dankzij de flexibiliteit en schaalbaarheid van Mendix 10.

De belangrijkste features

Welke features maken dan dat je voordelen ervaart? We nemen je mee in een aantal van de belangrijkste of meest opvallende nieuwe features van Mendix 10.

PDF documenten genereren

Mendix 10 introduceert de mogelijkheid om eenvoudig haarscherpe PDF documenten te genereren uit je Mendix projecten. Dit helpt je met de documentatie en de borging binnen jouw organisatie. De traditionele rapportgenerator van Mendix wordt hiermee naar een compleet nieuw niveau getild.

Mendix Business Events

Als je in het ene systeem iets aanpast, kan dat ook gevolgen hebben voor de workflows in een ander systeem. Je wilt natuurlijk dat alle applicaties die met elkaar in verbinding staan, altijd foutloos kunnen communiceren. Daar heeft Mendix 10 een nieuwe feature voor: Business events.

Je kunt in de nieuwe versie triggers instellen die interactie tussen verschillende applicaties faciliteren: ‘als X gebeurt in applicatie A, dan voer deze functie uit in applicatie B’. Zo kunnen de gekoppelde applicaties de gebeurtenis waarnemen en daarop reageren.

Artificial Intelligence en Machine learning

Kunstmatige intelligentie (AI) helpt op allerlei vlakken met ontwikkeling, zo ook binnen Mendix 10. De nieuwe versie van het platform biedt ontwikkelaars nóg meer mogeiljkheden om beter en sneller applicaties te modelleren. Zo ondersteunt de MxAssist Best Practice Bot bij het handhaven van de best practices om het maximale uit het platform te halen. Mendix Chat maakt het mogelijk om op basis van een dialoog interactie te hebben met het model en de data van een applicatie.

Portfolio management

Op basis van de Start, Structure, Scale methode van Mendix stimuleer jij evolutie en revolutie van jouw organisatie en bedrijfsmodel. Voor deze incrementele aanpak geldt een belangrijk sleutelwoord: portfolio. Oftewel, de kansen die op jouw low-coderoute liggen en de waarde die daarachter schuilgaat. Met de komst van Mendix 10 introduceert het platform een online tool voor het beheren van jouw portfolio. Daarmee word je ondersteund bij het maken van een roadmap zodat je maximale waarde uit het Mendix-platform blijft halen.

Nog een greep uit de nieuwe features van Mendix 10:

  • Dark-mode ondersteuning in Studio Pro;
  • Ontwikkelen op een Apple Mac- apparaat;
  • Starten vanuit een spreadsheet;
  • Gecentraliseerd dependency-management;
  • No-code functionaliteit in Studio Pro;

Ga aan de slag met Mendix 10

Wil je zelf de nieuwe features van Mendix 10 ervaren? Dat kan! Download Mendix 10 hier gratis of schrijf je gratis in voor KWEEKERS Connect: Mendix on top of AFAS op dinsdag 24 oktober 2023.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen: