Portfolioworkshop

Portfoliosessie


In een portfolioworkshop verkennen we welke kansen en uitdagingen zich in jouw organisatie verschuilen. 

 

DE PORTFOLIOSESSIE

Het doel van deze dag

 

Het Mendix Low-Code platform is bedoeldom zo breed mogelijk waarde te creëren in jouw organisatie. Om een beeld te vormen over welke kansen er liggen op de middellange termijn, stippelen we tijdens deze workshop samen een route uit. Deze route leidt stap voor stap tot meer digitale wendbaarheid voor jouw organisatie!

ÉÉN DAG, VEEL IMPACT

Hoe ziet de dag eruit?

 

Tijdens de portfolioworkshop komen we bij jou op locatie langs om samen aan de slag te gaan. We gaan op zoek naar hoe we écht impact kunnen maken op jouw organisatie. Hierbij zullen we verschillende disciplines binnen jouw organisatie betrekken. Maar, hoe ziet zo'n dag er precies uit?

VERKENNING

Waar liggen nog kansen?

 

We gaan samen met collega's van jouw business & IT de diepte in. Samen gaan we verkennen: welke knelpunten zijn blijven liggen en bieden kansen om met mendix in het verlengde van andere software nóg meer waarde toe te voegen?

Hierbij verkennen we de volgende categorieën, waaronder:

  • Customer engagement
  • Legacy migration
  • Operational efficiency
  • Innovation
WAARDE TOEVOEGEN

Welke pojecten bieden het meeste waarde?

 

Op basis van de uitkomsten van die verkenning gaan we samen de waarde van iedere kans vaststellen. Dit helpt ons later met het stellen van prioriteiten. De waarde bepalen doen we op basis van complexiteit, groote van een project, exposure en de geschatte waarde. 

PRIORITEITEN STELLEN

First things first!

 

Op basis van de waarderingen die we bij ieder project hebben vastgesteld, gaan we prioriteiten stellen. Met welke projecten gaan we beginnen? Bij het bepalen van de prioriteiten geven we antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de quick wins?
  • Hoeveel tijd en geld bespaart het?
  • Hoeveel klanten of marktwaarde win je?
RESULTAAT VAN DE DAG

Adviesrapport

 

De uitkomsten van deze portfolioworkshop worden in een uitgebreid adviesrapport vastgelegd. Hierin lees je makkelijk en overzichtelijk terug wat er besproken is en hoe jouw strategie op de lange en middellange termijn eruit kan zien. Zo bepaal jij zelf de roadmap voor de toekomstige projecten. Dit waardevolle resultaat dient tevens als input voor onze mogelijke samenwerking. 

MEER WETEN

Plan een portfoliosessie!

 

Wil jij samen met ons ontdekken hoe we samen nóg meer waarde kunnen toevoegen? Maak een afspraak voor een portfoliosessie!

 

Deze website is gemaakt in AFAS OutSite

KWEEKERS laat je groeien!