POWER BI

DASHBOARDS

Plan - Do - Power BI - Act

 

We weten hoe tijdrovend het kan zijn wanneer je gegevens uit verschillende
databronnen moet halen om rapportages te maken. Door gebruik te maken
van dashboards in Microsoft Power BI reduceer je mails, papierwerk en het
versturen van losse bestanden waar data in staat wanneer je moet rapporteren.
Krijg op een snelle én gemakkelijke manier in één oogopslag inzicht in
relevante data!

 

 

 

BRENG DATA SAMEN

Wat is Power BI

 

Power BI is een analyse tool van Microsoft welke organisaties in staat stelt om data uit verschillende bronnen samen te brengen, te visualiseren en te analyseren, dashboards te creëren en interactieve rapportages op te stellen.

Bij data bronnen kun je denken aan AFAS Software voor bedrijfsprocessen, Elektronisch Patiënten Dossier en Elektronisch Cliënten Dossier in de zorg & welzijn branche, een ledensysteem binnen de overheidsbranche en een leerlingenvolgsysteem binnen het onderwijs.

Door als zorgorganisatie te sturen op een dashboard in Power BI kun je bijvoorbeeld de juiste bezetting afstemmen op de zorgbehoefte of zorgen dat kosten vergoed worden door de zorgverzekeraar. 

Power BI is een belangrijke tool voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. Het helpt je om beter onderbouwde beslissingen te maken en datagedreven te werken.

IEDERE AFDELING EEN EIGEN DASHBOARD

Voor wie is Power BI interessant

 

Als leidinggevende kun je Power BI inzetten voor jouw rapportages aan het directieteam. De rapportages geven je tijdig en correct inzicht in hoe processen binnen jouw organisatie lopen.

Als controller zet je Power BI in om op basis van stuurinformatie te kunnen sturen met als doel het bedrijfsresultaat te optimaliseren en/of te maximaliseren. Bij KWEEKERS hebben we een template ontwikkeld voor een Winst & Verlies dashboard. Gemakkelijk én snel bij jouw organisatie te implementeren.

Daarnaast kun je met Power BI ook up-to-date inzicht krijgen in bijvoorbeeld de status van klantvragen op jouw serviceafdeling of inzicht in openstaande en getekende offertes voor jouw salesafdeling. Binnen Power BI is het mogelijk om verschillende rapportages te creëren die door diverse afdelingen binnen jouw organisatie gebruikt worden. De data wordt op één plek belegd, maar iedere afdeling binnen jouw organisatie kan gefaciliteerd worden met een eigen dashboard.

 

EXPLORATIEF VERKENNEN VAN DATA

Plan - Do - Power BI - Act

 

Met Power BI verken je exploratief. Zoom in op de data, verklaar wat de data jou vertelt en analyseer trends. De data in het dashboard helpt je antwoord te geven op vragen als:

  • Welk inzicht hadden we niet?
  • Welke verkeerde keuzes hebben we gemaakt?
  • Welke schade is er ontstaan?
  • Hoe kunnen we het in de toekomst beter doen?

Met het dashboard in Microsoft Power BI kan je terug én vooruitkijken. Iets wat niet alle organisaties gewend zijn. Meestal kijken we alleen terug. Met Power BI kan je ook voorspellingen doen. Je stelt scenario's op om te zien wat die kunnen betekenen. Als financial kun je bijvoorbeeld rentelasten meenemen in de berekening voor het komende kalenderjaar. Je geeft aan dat je rekening wilt houden met bijvoorbeeld de rentelasten in combinatie met indexering.

  • Hiermee voorkom je dat:
  • Je niet op tijd inzicht hebt
  • Je te laat bijstuurt
  • Je verkeerde keuzes maakt­

Hoe meer datapunten in Power BI bekend zijn, hoe nauwkeuriger de prognose wordt. Op basis van de inzichten pas je de strategie aan. En dan zeggen wij: Plan - Do - Power BI - Act!

WERK VANUIT ÉÉN OMGEVING

Power BI en AFAS

 

Naast dat de software van AFAS een bron is om jouw dashboard in Power BI mee te vullen kan jouw dashboard ook geïntegreerd worden op InSite of OutSite. Zo zorg je ervoor dat alle gebruikers zoveel mogelijk vanuit één omgeving werken en niet hoeven te switchen tussen verschillende browsers of applicaties.

NEEM CONTACT OP

Aan de slag met Power BI

 

Wil je ook beginnen met Power BI, maar ontbreekt je de kennis over het koppelen met AFAS en het creëren van dashboards? Onze consultants weten hoe je de juiste data uit AFAS kan halen en weer kan geven. Samen bouwen we dashboards met informatie die voor jou relevant is. Wil je hier meer over weten? We vertellen het je graag. Vul het contactformulier in!

 

 

Deze website is gemaakt in AFAS OutSite

KWEEKERS laat je groeien!