Maak kennis met Low-Code ontwikkeling

Processen automatiseer je zo veel mogelijk met standaardsoftware zoals bijvoorbeeld AFAS. Dat betekent namelijk dat je een bewezen applicatie hebt die een best practice hanteert, betrouwbaar is en doorontwikkeld wordt. Helaas ligt er niet voor elk uniek vraagstuk in jouw organisatie standaardsoftware op de plank die hier volledig op afgestemd is. Met maatwerk kun je dit oplossen, maar hier zitten vaak best wat haken en ogen aan. De ontwikkeling is bijvoorbeeld erg kostbaar, duurt lang en is minder flexibel bij aanpassingen. Zit je hier niet op te wachten dan biedt low-code ontwikkeling met Mendix jou een uitkomst!

Wat is Low-Code?

Low-code is een visuele methode van software ontwikkelen. Dat houdt in dat je applicaties ontwikkelt zonder dat daar eindeloze regels computercode voor geschreven hoeven te worden. Je maakt als het ware gebruik van voorgeprogrammeerde bouwstenen om zo een applicatie te kunnen bouwen die jouw organisatie kan voorzien van toegevoegde waarde.

Het Low-Code platform: Mendix

Wij maken gebruik van het Low-Code platform Mendix. Met dit platform kunnen we applicaties ontwikkelen die naadloos aansluiten op jouw huidige software, maar ook losstaande applicaties. Zo ontwikkelen we regelmatig applicaties die aansluiten op AFAS: Mendix on top of AFAS. Deze applicaties dienen als een verlengde van AFAS. Op deze manier haal jij nóg meer waarde uit deze software!

De 3 belangrijkste voordelen van Low-Code ontwikkeling met Mendix

Low-Code heeft veel voordelen en is voor veel organisaties een betere manier van softwareontwikkeling. Maar, welke voordelen gaat jouw organisatie nu daadwerkelijk merken? We sommen de 3 belangrijkste voor je op:

1. Snelle ontwikkeling

Het ontwikkelen met Low-Code software zoals Mendix vereist geen enkele regel code om met elkaar samen te werken. Dit zorgt er dus voor dat het ontwikkelen door middel van Low-Code tot wel 10x sneller gaat! Dit maakt dat je meer projecten kunt doen in kortere tijd en dus meer impact kan maken. Nog een voordeel: met Low-Code ontwikkeling heb je 70% minder manuren nodig!

2. Verbind tussen Business & IT

Bij het ontwikkelen van software is het belangrijk dat het specifieke vraagstuk van de business wordt vertaald naar de applicatie, zodat de applicatie ook daadwerkelijk oplossing biedt voor het vraagstuk. Hiervoor is het belangrijk om zowel IT als Business te betrekken bij de ontwikkeling. Doordat Low-Code ontwikkeling een visuele manier van ontwikkeling is, kunnen collega’s met weinig tot geen computerkennis ook de ontwikkeling volgen. Zo kun je makkelijk tussentijds bijsturen, wat uiteindelijk leidt tot een applicatie die goed aansluit op de behoeften vanuit de business.

3. Flexibiliteit en digitale wendbaarheid

Doordat je met Low-Code sneller kunt ontwikkelen, kan jouw organisatie ook sneller inspelen op verandering. Veranderingen kunnen voortkomen uit interne factoren, maar ook door externe factoren zoals veranderende wet- en regelgeving. Met maatwerkapplicaties in Low-Code heb je zelf de controle hoe en wanneer je op deze veranderingen inspeelt. Dit maakt jouw organisatie digitaal wendbaarder en je kunt effectiever inspelen op verandering.

Krijg een concreet beeld van de mogelijkheden met Mendix

Je leest het al, er zitten veel voordelen aan het ontwikkelen met Low-Code. Afhankelijk van jouw uitdagingen is een business case voor de inzet van Low-Code met Mendix snel gemaakt. Tijdens een design workshop gaan we met deze business case aan de slag.

Als gecertificeerd AFAS Partner en licentie partner van Mendix kun je rekenen op onze vergaande kennis en ervaring die we hebben opgedaan bij verschillende organisaties. Wil je ontdekken wat de inzet van Low-Code voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op plan direct een design workshop!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • Mendix on top of AFAS maakt een sprong vooruit

  • Wet & regelgeving 2024: wat verandert er in in HRM & Payroll?

  • We gaan testen. Help!