Wat is digitale wendbaarheid?

“Digitaal wendbaar zijn?”

Met Low-code softwareoplossingen via Mendix bouwen we samen met onze klanten aan het ultieme doel: Digitale wendbaarheid. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in, dat “digitaal wendbaar zijn’’?

In onze ogen de is digitaal wendbare organisatie in staat om snel, flexibel en innovatief in te spelen op nieuwe kansen en veranderende omstandigheden. Elke organisatie heeft te maken met uitdagingen op het gebied van concurrentie, verandering of efficiëntie. IT kan niet altijd voldoen aan de constante vraag voor innovatie en optimalisatie vanuit de business om meerdere redenen. Veranderingen in traditionele software aanbrengen is vaak namelijk enorm tijdrovend en loopt ook aardig in de kosten. En dat is niet echt duurzaam.

De eerste stap richting digitale wendbaarheid: Mendix

Op het Mendix Low-Code softwareplatform ontwikkelen we maatwerkapplicaties in samenwerking met jouw organisatie. In deze maatwerkapplicaties kunnen specifieke processen uit de organisatie verwerkt worden waar standaardsoftware niet voldoet. Dankzij Low-Code ontwikkelen we sneller, goedkoper en niet te vergeten: flexibeler.

Zowel voor, tijdens als na het ontwikkelproces betrekken we Business én IT bij de ontwikkeling van de maatwerkapplicatie. Zo waarborgen we de kwaliteit van de applicatie en zorgen we ervoor dat de applicatie naadloos aansluit op de behoefte vanuit jouw organisatie.

Samen ontwikkelen we verder

Low-Code is een visuele manier van ontwikkelen. Dat betekent dat het relatief laagdrempelig is en ook medewerkers zonder IT-achtergrond een beeld krijgen van de ontwikkeling.

Het Mendix platform voorziet in ondersteunende tooling voor elke fase van de application lifecycle.

Door snel met een Minimum Viable Product (MVP) te komen dat ook werkelijk gebruikt kan worden, kunnen we feedback verzamelen. Zo kunnen we de applicatie iteratief uitbreiden en verbeteren.

De route naar digitale wendbaarheid in 3 stappen

KWEEKERS heeft een plan. De route naar digitale wendbaarheid hebben wij dan ook al voor je uitgestippeld. Dit doen we door middel van de Start, Structure & Scale:

Start-fase

In de Start-fase verkennen we samen de kansen voor Low-Code applicaties. We kiezen één of twee projecten waar we met minimale inzet, maximale impact kunnen maken. Het succes van de eerste Low-Code applicatie gebruiken we om draagvlak binnen de organisatie te creëren.

Structure-fase

Tijdens de Structure-fase helpen we jouw organisatie om nog meer waarde uit Mendix te halen, door het breder in te gaan zetten. De eerste applicatie heeft de waarde voor de organisatie aangetoond, dan is het nu tijd om andere processen binnen jouw organisatie te verwerken in maatwerkapplicaties.

Daarnaast gaan we in deze fase aan de slag met het overbrengen van kennis over Mendix naar jouw organisatie. Zo kunnen tussentijdse wijzigingen en kleine aanpassingen door medewerkers uit jouw organisatie zelf gedaan worden. Dit is een stuk sneller, ben je in control, hebben jouw eigen medewerkers ook meer toegevoegde waarde en is jouw organisatie hierdoor wendbaarder!

Scale-fase

Vervolgens bereiken we de Scale-fase. In deze fase ligt de focus op het nog verder uitrollen van Mendix als platform binnen jouw organisatie. De gehele organisatie maakt nu gebruik van maatwerkapplicaties via Mendix om snel, flexibel en innovatief in te kunnen spelen op nieuwe kansen en veranderende omstandigheden in de markt. Door verandering te omarmen heb jij altijd een streepje voor op jouw concurrentie.

Digitale wendbaar met Mendix

Waar start jouw route naar digitale wendbaarheid? Laten we dat samen ontdekken. Neem direct contact met ons op!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • Mendix on top of AFAS maakt een sprong vooruit

  • Wet & regelgeving 2024: wat verandert er in in HRM & Payroll?

  • We gaan testen. Help!