Automatisch goed geregeld

Alles is straks automatisch goed geregeld, we hebben daar geen omkijken naar. Publicatiedatum: 12 december 2019 00:00
Shin-Etsu is wereldmarktleider in de productie van PVC. In Nederland heeft het Japanse concern vier vestigingen, waaronder twee productieplants in Botlek en Pernis. Hoewel de werving en selectie van nieuwe medewerkers procedureel uitstekend is vastgelegd, zag Sharon de Groot, Human Resource & Development Advisor vooral in het kader van employer branding en efficiency grote optimalisatiemogelijkheden. KWEEKERS is verantwoordelijk voor de implementatie voor het nieuwe ‘werken-bij-gedeelte’ van de nieuwe website en de connectie met de bestaande AFAS-infrastructuur.
Jarenlang succesvol

“Toen we besloten het proces van werving en selectie te vernieuwen, was de link met onze huidige AFAS-infrastructuur snel gelegd”, vertelt Sharon. “En omdat we met Tanno Goedknegt al jaren een succesvolle samenwerking hebben, besloten we het vraagstuk bij KWEEKERS neer te leggen. Momenteel zijn we in de laatste fase van implementatie en lanceren we begin 2020 het nieuwe Outsite recruitmentportal in de vorm van een ‘werken-bij-Shin-Etsu’-omgeving. Dat gebeurt samen met de lancering van onze reguliere website die momenteel volledig vernieuwd wordt.

Aantrekkelijker voor talent

“Het huidige proces rondom recruitment staat prima”, aldus Sharon. “Maar er is wel veel handmatig werk. Dat kost tijd en kan ook foutgevoelig zijn.” Toch is de sterkste motivatie om het proces te vernieuwen, meer marketing-gerelateerd. “We willen mensen die overwegen om bij ons te solliciteren een betere online beleving bieden. Nu hebben we alleen een pagina met vacatures op de website, verder niks. Alles wat binnenkomt, verwerken we handmatig. Door straks de mogelijkheid te bieden om online te solliciteren, maken we het kandidaten gemakkelijker. En onszelf. Bovendien stralen we zo meer professionaliteit uit. Daarmee maken we onze organisatie aantrekkelijker voor talenten die we graag aan ons binden. In de huidige arbeidsmarkt is dat gewoon nodig. Ook op het vlak van privacywetgeving zorgt AFAS voor een optimale stroomlijning. Alles is straks automatisch goed geregeld, we hebben daar geen omkijken naar.” 

Wensenlijst 

Aangezien Sharon in haar functie continu bezig is met optimalisatie en innovatie op het vlak van HR, ziet ze voor de toekomst nog tal van andere AFAS-functionaliteiten waarmee ze aan de slag wil. “Recruitment is het begin. We willen medewerkers steeds meer bieden in hun online omgeving, bijvoorbeeld ook op het vlak van opleidingen en het beheer van de gesprekscyclus. En ook het digitaliseren en automatiseren van het onboardingtraject staat op de wensenlijst.”      

Deze website is gemaakt in AFAS OutSite

Ontwikkelt de toppers van de toekomst